Vanliga frågor och svar om kiropraktik?

Vad kan kiropraktorn behandla?

Ofta är besvär såsom ryggvärk, nackont, ischias, domningar/ stickningar ut i armar och ben, och huvudvärk symtom på att ryggraden och nervsystemet inte samspelar som de ska. Ryggraden ska kunna röra sig fritt så att flexibiliteten och skyddet kring nerverna kan upprätthållas. Försämrad rörlighet och försämrad funktion i ryggrad och funktionsstörningar på nerver kan ge upphov till sekundära problem i form av symtom såsom dessa;

 • Smärta i nacke/axlar
 • Smärta i ländrygg och höfter
 • Ischias
 • Stickningar och domningar i armar & ben
 • Muskelkramp och spänningar
 • Huvudvärk (även migrän)
 • Diskbråck
 • Artros
 • Degenerativa förändringar
 • Inskränkt rörlighet/ stelhet
 • Dålig hållning
 • Muskulär obalans
 • Yrsel
 • Foglossning

Dessa symtom uppstår som sekundära problem pga att kroppens alarm klocka har aktiverats. Detta är ett tecken på förlorad funktion i kroppen och den talar om att något är fel. Lyssna på kroppen när den viskar, så slipper du höra den skrika.

Hur många behandlingar behöver jag?

Detta är ytterst individuellt och beror på dina mål och undersökningsresultat. Resultaten från undersökningen är en reflektion av hur gamla/ djupa skadorna är.

Gör behandligen ont?

Nej, de behandlingstekniker vi använder är mjuka och patienten ligger i en avslappnad position som gör att det känns som ett lätt tryck. Man kan förstås bli öm efter en behandling då leder som inte rört sig normalt börjar att röra på sig igen och detta upplevs som en lätt träningsvärk.

Jag har Ischias - vad kan ni göra för mig?

Vår expertis är att se till att ryggrad och nerver kan samspela och fungera tillsammans så som de ska, utan tryck och irritation på nerver. Läs gärna på våra patientberättelser där många beskriver hur de fått hjälp med ischias symtom.

Vad kommer det att kosta?

Den totala kostnaden för att korrigera problemet kommer vi att fastställa utifrån undersökningsresultaten och dina mål. Vi kommer tillsammans komma fram till vilket betalningsalternativ som passar dig bäst.

Är behandlingen säker?

Ja, vi är akademiskt utbildade Kiropraktorer legitimerade av Socialstyrelsen vilket innebär att behandlingen är  mycket säker. Vi följer samma regelverk som alla andra primärvårdsinstanser.

Kan man bli behandlad som gravid?

Det är både säkert och gynnsamt att behandla kvinnan under en graviditet. Forskning visar att kvinnor som besöker en kiropraktor regelbundet under graviditeten har både en mer komfortabel graviditet och en kortare & mindre smärtsam förlossning.

Lämpar sig kiropraktik för alla åldrar?

Ja, vi har hjälpt folk från bara några veckor gamla till 90+ år. Många frågar om vi får ta hand om barn. Sedan många år tillbaka får man som legitimerad kiropraktor ta hand om alla åldersgrupper.

Hur vet jag om kiropraktik är rätt behandling för mig?

Vi kan först svara på den frågan efter att vi träffat dig. Vi gör alltid en noggrann undersökning för att ställa korrekt diagnos. Många av våra patienter har besökt annan vårdpersonal, även andra kiropraktorer utan att uppnå önskade resultat. Vi uppmuntrar alla som är i denna sits att söka till oss för en second opinion då vi i de allra flesta fall med vårt unika tillvägagångssätt får resultat med även dessa patienter.

Störningar i kroppens leder, muskler och nervsystem leder ofta till nedsatt funktion och smärttillstånd. Denna smärta kan komma akut eller byggas upp under lång tid. Kiropraktik erbjuder effektiv behandling.

Syftet med behandlingen är att återställa funktionen i kroppen så att kroppen kan läka vilket lindrar smärtan. Den kiropraktiska behandlingen återställer ledernas normala rörelse, hjälper musklerna att fungera som de ska och återskapar normal funktion i nervsystemet. Kom ihåg att den kiropraktiska behandlingen återställer kroppens funktion, det är kroppen själv som sköter läkningen!

Det är viktigt att du som patient är involverad i behandlingsprocessen och är medveten om vad som sker. Därför informeras du alltid om vad kiropraktorn gör, varför det sker och vad du själv kan göra för att påskynda läkningen. Behandlingen sker alltid i samförstånd mellan kiropraktor och patient.

För att bibehålla god funktion och förebygga framtida problem utformas personliga program som tex kan innehålla träning eller stretching efter just dina behov.

För att säkerställa hög kvalitet och för att du som patient ska veta att du är i trygga händer bygger all behandling på den senaste forskningen.